Het ontstaan van ACT-machinery bv

  hyperformance

 

Het ontstaan van het bedrijf “ACT-machinery bv” in Joure, al jaren geleden!

Jan Meutgeert, voormalig directeur en stichter van Snijtech Joure.
Jan startte met zijn bedrijf jaren geleden rond 1995 waar hij voor zichzelf, klanten en voor derden producten wilde gaan snijden. Het doel van Jan Meutgeert was om zo geld te verdienen maar ook om de klanten nog beter te kunnen bedienen.

Jan werkte ook vooral voor de voldoening om een fijn bedrijf met zijn medewerkers te mogen leiden.

OPSTARTEN INRICHTEN
Het bedrijf inrichten met snijmachines en andere machines was natuurlijk Jan zijn eerste en belangrijkste taak.
Nadat hij samen met de leverancier de plasmasnijmachine had uitgezocht en geïnstalleerd en alles zover was, kon hij direct voor nieuwe klanten en oude bekende klanten gaan snijden.
Werkplaats en kantoor combineren met PC, 3d 2d tekenen, snijfiles maken, CNC machines inrichten, NC genereren, Nesten van producten, boekhouden, facturen, offertes maken en koffie drinken tot diep in de nacht.

HIEP, HIEP, HOERA
Jan vond dit alles een uitdaging en ging behoorlijk driftig aan de slag, al snel had hij door, omdat hijzelf met de machines werkte en hij daar veel inzicht in had gekregen…….. dat….. de meeste fabrikanten van snijmachines niet doorhadden waar de oorzaak van de problemen konden ontstaan of konden liggen in het snijbedrijf.

Wat was er vooral belangrijk?

Op tijd en vooral een goed product leveren

Tekeningen snel en goed opschonen, macro’s instellen, tekenen machine bedienen en daarnaast ook een goede servicedienst opzetten om de producten goed en snel te kunnen leveren met eventueel nog het bewerking van de producten daarbij als extra.

Met doorzettingsvermogen, inzicht en hard werken kwamen er steeds meer klanten bij.


wat de klanten niet wisten

Dat de machines nogal wat onderhoud en reparatie nodig hadden.
En door al deze zaken, zoals storingen, fouten enz. ontstond daarmee dat er meer tijd in ging zitten dan eigenlijk verantwoord was, daardoor werd het prijstechnisch geen haalbare kaart zo door te gaan daar moest een oplossing voor komen.
Jan rekende de verliezen niet direct door aan zijn klanten, wat voorop stond voor Jan Meutgeert is tevreden klanten.

Daarbij kwam ook nog eens de brand in de werkplaats onverwachts.

Wat een tegenslag

De heel dure Hypertherm HT 2000 in vlammen, maar Jan Meutgeert is, niet klein te krijgen gewoon doorgaan is zijn motto!

Na alles in orde gemaakt te hebben en dan ook nog eens naar een andere hal toe om zijn zaak verder te ontwikkelen alles in lijn brengen.

En ja hoor,  daar kwam de opleving veel snijwerk voor de klanten.

Jan Meutgeert bleef natuurlijk waakzaam in zijn bedrijf, hoe kan hij snelle en betrouwbare machines verkrijgen in het bedrijf om probleemloos te kunnen werken.

Met al zijn ervaring kwam Jan steeds weer tot de ontdekking dat er niet een machine was die storingsvrij, duurzaam goed kon werken.

Hoe is dit toch mogelijk

Nu werd het voor Jan Meutgeert uiteindelijk toch noodzaak daar wat aan te doen!

en de oplossing was daar.

Jan maakte een machine voor het eigen bedrijf!

ACT WAS hiermee GEBOREN

Met alle kennis die Jan in het bedrijf had opgedaan wist hij natuurlijk als geen ander wat je zeker aan een plasmasnijmachine zou moeten en willen verbeteren.

De uitvoering

De meeste snijmachines worden van gelaststaal gemaakt en ingericht met servo’s, tandheugels, geleiding besturing, stroombron en  snijtoorts.

Maar Jan Meutgeert deed het anders!
Jan ontwierp zijn eerste machine met gebruik van extrusie getrokken aluminium profiel.(zie foto hier onder)

Fabelachtig goed

Omdat de andere onderdelen zoals, tandwielkasten en andere opbouw ook van aluminium was gemaakt werd de machine zo trillingvrij. en dit is nog steeds in deze combinatie zo!
Met een zo laag mogelijke trilling bij het verplaatsen van de gereedschappen op de XYZ  assen voor het snijden en printen met de machine was deze ontwikkeling “deze combinatie” een grote vooruitgang voor beide processen.

In combinatie met 

Door de hoge kwaliteit van de componenten en de extrusie profiel werd deze combinatie gewoon een storingsvrije ACT– snijmachine.
“Proficiat”.

Het is Jan gelukt middels het extrusie profiel een zo stijf mogelijk portaal te bouwen, om zeer hoge snelheden te kunnen halen bij het snijden en/of het printen met de snijmachine.    (Inktjet-printer 25 meter per minuut was toen al mogelijk met de machine )

Waarom

Omdat aluminium op zichzelf al minder trillingen in de eigen frequentie geeft was dit natuurlijk een goede ontwikkeling voor de plasmasnijmachine. (extrusie profiel)  Nu jaren later is dit nog steeds het geval, hoewel veel technici nog ouderwets met staal bezig zijn en vooral de verkopers daarbij in deze sector de ontwikkeling nog steeds (extrusie aluminium) wegwuiven bij hun klanten,

Toch wel wat vreemd

Het is onomstotelijk door proeven en berekeningen bewezen door het TNO instituut in Delft dat aluminium minder tot geen trillingen geeft op de plasmasnijmachines in die zetting. (dus Jan heeft wel degelijk gelijk hierin)  alles loopt soepeler, lichter en mooier.

Nu maakt ACT al jarenlang onderhoudsvriendelijke plasmasnijmachines die trillingvrij al het snijwerk kunnen verzetten.
Onderhoud naar gelang de draaiuren van de plasmasnijmachine.  24 uur – 24/7    2 a 3 keer per jaar onderhoud aan de plasmasnijmachine en verder geen storingen is al bewezen!

Hypertherm

Het is ook de Hypertherm organisatie opgevallen, de grootste producent van plasmasnijbronnen met de nu laatste ontwikkeling van de XPR True Hole, hoe goed de snijmachines van ACT wel zijn.
Hypertherm heeft met Jan Meutgeert samen verdere ontwikkelingen gedaan voor de plasmasnijmachines van ACT

Dit door de combinatie van Hypertherm componenten, besturing, hoogtemeting, en aandrijvingen te gebruiken om zo machines te bouwen,

die met de laatste ontwikkelingen van Hypertherm voor de volle 100%  al de nodige kwaliteiten kan snijden.

Vooral met de True Hole in combinatie met de ACT plasmasnijmachines en Hypertherm geeft dit met het proces plasmasnijden de allerbeste resultaten.

Wilt u dit zelf eens met eigen ogen zien en ervaren, dan willen wij voor U graag een demonstratie verzorgen.

Hypetherm Roosendaal heeft een goede reden gehad (door de hoge kwaliteit van de machine) om een ACT plasmasnijmachine daar in Roosendaal neer te zetten en daarmee te demonstreren met alle processen plasmasnijden tot op heden.

Snijtech Joure 

De Broer van Jan Meutgeert,  “Ab Meutgeert” heeft al jaren geleden de aandelen van Jan “Snijtech” Joure overgenomen, Jan Meutgeert kan zich daarom ook al jaren helemaal verdiepen in de techniek van machines om de beste plasmasnijmachines op de snijmarkt te kunnen blijven maken.  Snijtech snijdt al jarenlang zonder zorgen met de ACT plasmasnijmachines  en Snijtech  wil niets anders dan deze ACT plasmasnijmachines gebruiken met al die geweldige toepassingen op de machines.

De ontwikkelingen gaan door 

Ook automatisering voor de Laser en plasmasnijmachines zijn in ontwikkeling die steeds meer mogelijkheden biedt voor bijvoorbeeld plaathandeling, hijsen en plaat manipulatie met magneetsystemen 24/7 snijden boren en printen met ook nog eens eigen ontwikkeling in afzuigapparatuur voor de snij machines en werkplaats, waarin een drietal types zijn te verkrijgen.

Innovatie staat hoog in het vaandel bij ACT– machinery.bv.

Het is de moeite waard, eens te komen kijken.

Wij weten uit ervaring dat u bij ons goed zit wij staan het liefst in de schoenen van de klant, dus wij zijn er voor u om te zien wat het meest bij u past.

Vandaar.

Tot ziens, kom eens langs bij ACT voor een gesprek?

Het ACT Team ontvangt u graag.

 

   fabelachtig goed!

 

.

 

 

               custom maatwerk   act major cnc snijmachine

 

 

Het ACT Team  16 man sterk 

Service staat bij ons voorop

About
ACT Machinery BV ontwerpt en bouwt portaal snijmachines voor plasma en autogeen snijden. Uitgekiend design en gebruikmaking van uitsluitend kwaliteit onderdelen (Hypertherm, Bosch Rexroth, Atlanta, etc.) resulteert in een machine met een hoge nauwkeurigheid, lange levensduur en betrouwbaarheid. Onze machines zijn geheel uit aluminium vervaardigd waardoor een grote stijfheid wordt gecombineerd met een laag eigen gewicht, hetgeen belangrijk is voor een accurate en trillingvrije beweging.