Het ontstaan van ACT-machinery bv

  hyperformance

 

Het ontstaan van het bedrijf “ACT-machinery bv” in Joure, al jaren geleden!

Jan Meutgeert, voormalig directeur en stichter van Snijtech Joure.
Jan startte met zijn bedrijf jaren geleden rond 1995 waar hij voor zichzelf, klanten en derden producten wilde gaan snijden. Het doel van Jan Meutgeert was om zo geld te verdienen maar ook om de klanten nog beter te kunnen bedienen.

Jan werkte ook vooral voor de voldoening om een fijn bedrijf met zijn medewerkers te mogen leiden.

OPSTARTEN INRICHTEN
Het bedrijf inrichten met snijmachines en andere machines was natuurlijk Jan zijn eerste en belangrijkste taak.
Nadat hij samen met de leverancier de plasmasnijmachine had uitgezocht en geïnstalleerd en alles zover was, kon hij direct voor nieuwe klanten en oude bekende klanten gaan snijden.
Werkplaats en kantoor combineren met PC, 3d 2d tekenen, snijfiles maken, CNC machines inrichten, NC genereren, Nesten van producten, boekhouden, facturen, offertes maken en koffie drinken tot diep in de nacht.

HIEP, HIEP, HOERA
Jan vond dit alles een uitdaging en ging behoorlijk driftig aan de slag, al snel had hij door, omdat hijzelf met de machines werkte en hij daar veel inzicht in had gekregen…….. dat….. de meeste fabrikanten van snijmachines niet doorhadden waar de oorzaak van de problemen konden ontstaan of konden liggen in het snijbedrijf.

Wat was er vooral belangrijk?

Op tijd en vooral een goed product leveren

Tekeningen snel en goed opschonen, macro’s instellen, tekenen daarbij een goede servicedienst opzetten om de producten goed en snel te kunnen snijden met eventueel de bewerking van de producten daarbij in opdracht van de klant.

Met doorzettingsvermogen, inzicht en hard werken kwamen er steeds meer klanten bij om producten voor te snijden.


wat de klanten niet wisten

Dat de machines nogal wat onderhoud en reparatie nodig hadden.
En door al deze zaken, zoals storingen, fouten enz. ontstond daarmee dat er meer tijd in ging zitten dan eigenlijk verantwoord was, daardoor werd het prijstechnisch geen haalbare kaart zo door te gaan daar moest een oplossing voor komen.
Jan rekende de verliezen niet direct door aan zijn klanten, wat voorop stond voor Jan Meutgeert tevreden klanten die wilde hij hebben in zijn bedrijf.

Daarbij kwam ook nog eens de brand in de werkplaats onverwachts.

Wat een tegenslag

De heel dure Hypertherm HT 2000 in vlammen, maar Jan Meutgeert is, niet klein te krijgen gewoon doorgaan is zijn motto!

Na alles in orde gemaakt te hebben en dan ook nog eens naar een andere hal toe om zijn zaak verder te ontwikkelen dus alles in lijn brengen.

En ja hoor,  er kwam opleving en veel werk bij Jan binnen.

Jan Meutgeert bleef natuurlijk waakzaam in zijn bedrijf, hij was veel aan het denken, hoe kan hij snelle en betrouwbare machines verkrijgen in het bedrijf om probleemloos te kunnen werken.

Met al zijn ervaring en in de loop der jaren toen hij nog naar andere verschillende merken machines had gekeken, kwam Jan toch weer tot de ontdekking dat er niet een machine was die storingsvrij en duurzaam goed kon werken.

Hoe is dit toch mogelijk

Nu werd het voor Jan Meutgeert uiteindelijk toch noodzaak daar wat aan te doen!

en de oplossing was.

Voor zichzelf een machine gaan maken!

ACT WAS hiermee GEBOREN

Met alle kennis die Jan in het bedrijf had opgedaan wist hij natuurlijk als geen ander wat je zeker aan een plasmasnijmachine zou moeten en willen verbeteren.

De uitvoering

De meeste snijmachines worden van gelaststaal gemaakt en ingericht met servo’s, tandheugels, besturing, stroombron en  snijtoorts.

Maar Jan Meutgeert deed het anders!
Jan ontwierp zijn eerste machine door gebruik van extrusie getrokken aluminium profiel te maken. (zie foto hier onder)

Fabelachtig goed

Omdat de andere onderdelen zoals, tandwielkasten en andere opbouw ook van aluminium werd gemaakt werd de machine zo trillingvrij en dit is nog steeds in deze combinatie zo.
Met een zo laag mogelijke trilling bij het verplaatsen van de gereedschappen op de x y z assen bij het snijden en printen met de machine was deze ontwikkeling deze combinatie een grote vooruitgang voor beide processen.

In combinatie met 

Door de hoge kwaliteit van de componenten en de extrusie combinatie werd het gewoon een storingsvrije ACT– snijmachine.
Proficiat.

Het is Jan gelukt middels het extrusie profiel een zo stijf mogelijk portaal te bouwen, om hoge snelheden te kunnen halen bij het snijden of printen met de snijmachine.

(Inktjetprinter 25 m per minuut was toen al mogelijk)

Waarom

Omdat aluminium op zichzelf al minder trillingen in zijn eigen frequentie geeft was dit natuurlijk een goede ontwikkeling voor de plasmasnijmachine. (extrusie profiel)  Nu jaren later is dit nog steeds het geval, hoewel veel technici nog ouderwets met staal bezig zijn en vooral de verkopers daarbij in deze sector, de ontwikkeling nog steeds (extrusie aluminium) wegwuiven bij hun klanten,

Toch wel wat vreemd

Het is onomstotelijk door proeven en berekeningen bewezen door het TNO instituut in Delft dat het minder tot geen trillingen geeft op de plasmasnijmachines in die zetting. (dus Jan heeft wel degelijk gelijk hierin)  alles loopt soepeler, lichter en mooier.

Nu maakt ACT al jarenlang onderhoudsvriendelijke plasmasnijmachines die trillingvrij al het snijwerk kunnen verzetten.
Onderhoud naar gelang de draaiuren van de plasmasnijmachine.  24 uur -24/7    2 a 3 keer per jaar onderhoud aan de plasmasnijmachine en verder geen storingen is al bewezen!

Hypertherm

Het is ook de Hypertherm organisatie opgevallen, de grootste producent van plasmabronnen met de nu laatste ontwikkeling van de XPR True Hole, hoe goed de snijmachines van ACT wel zijn.
Hypertherm heeft met Jan Meutgeert samen verdere ontwikkelingen gedaan voor de plasmasnijmachines van ACT

Dit door combinatie van Hypertherm componenten, besturing, hoogtemeting, en aandrijvingen te gebruiken om zo machines te bouwen.

Dat de machines met de laatste ontwikkelingen van Hypertherm voor de volle 100%  al de nodige kwaliteiten kan snijden.

Vooral met de True Hole in combinatie met de ACT plasmasnijmachines en Hypertherm geeft dit met het proces plasmasnijden de allerbeste resultaten.

Wilt u dit zelf eens met eigen ogen zien en ervaren, dan willen wij voor U graag een demonstratie verzorgen.

Hypetherm Roosendaal heeft een goede reden gehad (door de hoge kwaliteit van de machine) om een ACT plasmasnijmachine daar in Roosendaal neer te zetten en daarmee te demonstreren met alle processen plasmasnijden.

Snijtech Joure 

De Broer van Jan Meutgeert,  “Ab Meutgeert” heeft al jaren geleden de aandelen van Jan “Snijtech” Joure overgenomen, Jan Meutgeert kan zich daarom ook al jaren helemaal verdiepen in de techniek van machines om de beste plasmasnijmachines op de snijmarkt te kunnen blijven maken.  Snijtech snijdt al jarenlang zonder zorgen met de ACT plasmasnijmachines  en Snijtech  wil niets anders dan deze ACT plasmasnijmachines gebruiken met al die geweldige toepassingen op de machines.

De ontwikkelingen gaan door 

Ook automatisering voor de Laser en plasmasnijmachines zijn in ontwikkeling die steeds meer mogelijkheden biedt voor bijvoorbeeld plaathandeling, hijsen en plaat manipulatie met magneetsystemen 24/7 snijden boren en printen met ook nog eens eigen ontwikkeling in afzuigapparatuur voor de machines waarin een drietal types is te verkrijgen.

Innovatie staat hoog in het vaandel bij ACT– machinery.bv.

Het is de moeite waard, eens te komen kijken.

Wij weten uit ervaring dat u bij ons goed zit wij staan het liefst in de schoenen van de klant, dus wij zijn er voor u om te zien wat het meest bij u past.

Vandaar.

Tot ziens, en kom eens langs bij ACT voor een gesprek?

Het ACT Team 16 man sterk en groeiende.

 

   fabelachtig goed!

 

.

 

 

               custom maatwerk   act major cnc snijmachine

 

 

Het ACT Team  16 man sterk 

Service staat bij ons voorop

About
ACT Machinery BV ontwerpt en bouwt portaal snijmachines voor plasma en autogeen snijden. Uitgekiend design en gebruikmaking van uitsluitend kwaliteit onderdelen (Hypertherm, Bosch Rexroth, Atlanta, etc.) resulteert in een machine met een hoge nauwkeurigheid, lange levensduur en betrouwbaarheid. Onze machines zijn geheel uit aluminium vervaardigd waardoor een grote stijfheid wordt gecombineerd met een laag eigen gewicht, hetgeen belangrijk is voor een accurate en trillingvrije beweging.